Valikkoon

Ota elämäsi omiin käsiisi

Klorella

Chlorella - erinomainen immuunijärjestelmän rakennusaine

<Kiihkeä sota, jota käydään kehosi sisällä

Päivän jokaisena hetkenä kehosi sisällä raivoaa tuhansia taisteluja. Miljoonat mikroskooppisen pienet, vieraat tunkeutujat yrittävät päästä sisään soluihisi, samalla kun kehosi huipputoimelias immuunipuolustus kamppailee niiden torjumiseksi. Jos hyökkääjät onnistuvat aikeissaan, lopputuloksena voi olla pitkällinen nuha tai jokin krooninen sairaus, jolloin elämä ei enää oikein maistu. Tai ääritapauksissa seurauksena voi olla syöpä tms. vakava sairaus.

Tosiasia on se, että vuosittain miljoonia tonneja hyönteismyrkkyjä levitetään maailman viljapeltoihin ja merkittävä määrä tästä joutuu nauttimaamme ravintoon.

Hallitukset ovat määritelleet hyväksyttävät raja-arvot jäämille, mutta merkitseekö se sitä, että ravinto olisi turvallista kulutettavaksi onkin sitten kyseenalaista. Monet jäämät ovat tunnettuja karsinogeenejä, hermomyrkkyjä ja hormonitoimintaa estäviä, vaarallisia altistajia. Eikä tässä kylliksi, lisäksi käytetään noin 2300 ruoan lisäainetta, joista kukaan ei osaa sanoa, mikä niitten yhteisvaikutus on.

Chlorella vahvistaa ihmisen immuunipuolustusta ravintoaineineen ja siten keho pystyy aktivoimaan tavittavat solut voittamaan ja tuhoamaan toksiinit.

"Immunologia on oppi immuunipuolustuksesta, kehon omista taistelumekanismeista vieraita taudinaiheuttajia vastaan, olivatpa ne sitten bakteereita, viruksia, kemikaaleja tai vieraita proteiineja.

 Kehon puolustuksella on ainutlaatuinen keino saattaa minkä tahansa tyyppinen aine tehottomaksi tai myrkyttömäksi. B-solut taistelevat aktiivisesti bakteereita vastaan. T-solut toimivat aktiivisesti viruksia tai syöpää vastaan, makrofagit puolestaan syöpää, vieraita proteiineja ja kemikaaleja vastaan. 

Keho erittää luontaisesti interferonia ja sen arvellaan olevan makrofagien fysiologinen stimuloija...Monet muut tutkimukset osoittavat, että Chlorella stimuloi immuunipuolustusta juuri stimuloimalla makrofagien toimintaa." 

Lähde:"Chlorella -Natural Medicinal Algae" (Chlorella - luonnollinen, lääkkeellinen levä), kirjoittaja Tri David Steenblock, B.S.,M.Sc.,D.O.

"Raportti kokeellisesta kasvainten muodostumista estävästä toiminnasta, joka perustui immuunipuolustukseellisten osien stimuloimiseen, esitettiin vuonna 1985 immunologiakonferenssissa Ranskassa.

Tutkijat päättelivät, että kokeessa käytetyt chlorella-johdannaiset tehostivat makrofagien toimintaa ja tiettyjen lymfasyyttien kykyä tuhota soluja...immuuniresistenssi nuhaviruksiin osoitettiin kokeessa, johon osallistui n. 1000 japanilaismerimiestä v. 1971. Karkeasti arviolta puolet miehistä nautti kaksi grammaa chlorellaa päivittäin, toinen puoli ei laisinkaan. Kolmen kuukauden purjehduksen jälkeen chlorellaa nauttimattomalla ryhmällä oli ollut 41 % enemmän nuhaa kuin chlorellan käyttäjillä.

Chlorella sisältää 180 mg betakaroteenia 100 grammaa kohden. Betakaroteenilla on suurin A-vitamiinia ja antioksidantteja aktivoiva vaikutus kaikista tunnetuista karoteeneista... Immuunipuolustus on yhtä altis vapaitten radikaalien aiheuttamille vaurioille kuin mikä tahansa muukin kehon järjestelmistä...Leväuutteita tutkittiin niin ikään ja niiden osoitettiin olevan tehokkaampia kuin betakaroteenit yksinään."

Lähde:"Chlorella - The sun-powered supernutrient and its beneficial properties" (Chlorella - Aurinko-energinen superravinne ja sen terveelliset ominaisuudet), kirjoitajat William H. Lee, R.Ph, Ph.D.sekä Michael Rosenbaum, M.D.

"Olen sitä mieltä, että chlorellan pääasiallinen vaikutus kehon luonnollisille puolustusjärjestelmille on sen terveyttä tukevat vaikutukset monille eri elimille ja järjestelmille, erityisesti immuunipuolustukselle ja eliminaatiokanaville... Japanissa v. 1957 tri Tadechi ja hänen virkaveljensä huomasivat, että chlorella edisti paksunsuolen terveyttä edistävien, lactobacillus-mikrobien nopeata kasvua.

Chlorellan sisältämä klofylli auttaa pitämään suolen puhtaana, kun taas chlorellan sitkeä selluloosakalvo (joka ei sula) sitoutuu kadmiumiin, lyijyyn ja muihin raskasmetalleihin ja kuljettaa ne kehon ulkopuolelle. CGF (chlorella growth factor, chlorella-uute) edistää kudosvaurioitten paranemista.

Yhteenveto: Chlorella palauttaa suolen säännöllisen toiminnan, normalisoi terveellisen bakteerifloran, auttaa poistamaan myrkkyjä suolesta ja edistää kudosvaurioitten paranemista."

Lähde: "Chlorella, Jewel of the Far East" (Chlorella, Kauko-Idän jalokivi), kirjoittaja tri Bernard Jensen, D.O., Ph.D.

"Japanilaisen Kanasawan yliopiston ja taiwanilaisen Taipein yliopiston tutkijat esittelivät Ranskan Reimsissä Kansainvälisessä konferenssissa yhteisraporttinsa v 1985.

Se käsitteli chlorellan kasvaimia estäviä ja immuunipuolustusta vahvistavia vaikutuksia. Useissa hiirikokeissa kasvaimet voitettiin rokottamalla chlorella-solujen johdannaisilla. Tämän katsottiin johtuvan eläinten immuunipuolustusjärjestelmän vahvistumisesta, kiitos annettujen chlorella-annosten."

Lähde:"Chlorella" Health World Magazine-lehden erikoispainos v. 1989

Chlorella - ikääntymisongelmiin

Monet ikääntymiseen liitetyt ongelmat voidaan liittää aliravitsemukseen. Aliravitsemus on vakava ongelma, joka ilmenee ikääntymisemme myötä ja jopa joka neljättä ihmistä koskeva seikka. Ikääntyessämme, meidän hajun ja maun tuntemukset heikkenevät ja ruoka muuttuu tasapaksuksi ja epähaluttavaksi. Lisäksi pureskelu on joskus vaikeata huonoista hampaista tai sopimattomista proteeseista johtuen. Unohtaa ei sovi myöskään sitä, että lääkkeet saattavat tehdä ruoasta kitkerän makuista ja ikääntymisen myötä myös ruoan valmistus ja ruokailun jälkeinen puhdistus vaikeutuvat.

Jatkuvan aliravitsemuksen seuraus voi olla vakavakin terveyden heikkeneminen. Vaivat saattavat muuttua kroonisiksi ja sairaudet alkavat lisääntyä. Näin voi syntyä noidankehä, jossa syömisen vähetessä ihminen muuttuu aina vain heikommaksi ja syö siksi aina vain vähemmän, joutuen yhä vain suurempaan aliravitsemuksen tilaan.

Lisäksi, ja tämä on tärkeätä jokaisen huomata, kehon kyky hyödyntää ruoan vitaaliaineet heikkenee ikääntymisemme myötä ja samalla heikkenee myös kehon kyky tuottaa DNA:ta ja RNA:ta.

Tri Benjamin Franklin, joka on kirjoittanut kirjan "The No-Aging Diet" sanoo, että DNA / RNA:n tuotantomme heikkenee aina vain voimakkaammin iän kasvun myötä. Vitaaliaineiden saanti heikkenee tällöin voimakkaasti ja Franklin suositteleekin nukleiinihappoja sisältävää ruokavaliota tämän ikääntymiskehityksen katkaisemiseksi.

Tämänhetkiset tieteelliset tulokset antavat Chlorellalle pitoisuusluvut 3% RNA:lle ja 0,3% DNA:lle, joiden valossa Chlorella on yksi korkeimpia nukleiinihappoja sisältäviä tiedossamme olevia ruoka-aineita. Kun kehomme DNA ja RNA ovat hyväkuntoisia ja kun ne kykenevät toimimaan tehokkaammin, kehomme myös kykenevät hyödyntämään ravinteet tehokkaammin, poistamaan kuona-aineita ja myrkkyjä ja välttämään sairauksia. Solut kykenevät parantumaan itsestään ja koko kehon vitaliteetti ja energiataso nousevat. Aiemmin tri Franklin oli kuvitellut panimohiivan olevan korkeimman RNA-pitoisuuden omaava ruoka, kunnes hän huomasi sardiinien olevan (343mg / 100g) kymmenkertainen siihen verrattuna.

Chlorellassa on vielä 10 kertaa suurempi RNA-pitoisuus ja sen mukana ihminen saa RNA:ta kokonaiset 3g / 100g.

Chlorellan aminohapot - niiden toimintatapa

Aminohapot - mitä ne oikeastaan tekevät

Aminohapot ovat proteiinien rakennusaineita ja toisin kuin proteiinien kaksi muuta ainesosaa (sokeri ja rasvahappo) aminohapot sisältävät typpeä, noin 16%.

Näiden ravintoaineiden tärkeyden tähden, jokaisen omasta terveydestään huolehtivan ihmisen tulisi varmistaa riittävä aminohappojen saanti joko ravintonsa tai ravintolisien avulla. Jokainen elävä organismi tarvitsee proteiinia ja veden lisäksi se muodostaa suurimman osan kehomme painosta sillä sitä on lihaksissamme, sisäelimissämme, hiuksissamme jne.

Kehon rakennusaineena tarvittava proteiini ei tule suoraan ruokavaliostamme, vaan ravinnon sisältämä proteiini rikotaan aminohapoiksi ja keho muuntaa vuorostaan nämä aminohapot tarvitsemikseen proteiineiksi. Kehon toimintoja säätelevät hormonit ja entsyymit ovat myös proteiineja ja useimmissa keho toiminnoissa aina kehon toiminnan säätelystä aivotoimintoihin asti käytetään hyväksi aminohappoja, jotka myös aktivoivat vitamiinien ja muiden hivenaineiden hyödyntämisen.

Proteiinit ovat toisiinsa peptiidien avulla linkittyneitä aminohappoja. Ihmisten terveyden kannalta olennaisena pidetään yleisesti noin 28:aa aminohappoa. Maksamme tuottaa noin 80% näistä aminohapoista ja - olennaista huomata - loput 20% niistä tulee ravinnostamme ja näistä puhuttaessa puhutaan ns. välttämättömistä aminohapoista, sillä ne voimme saada vain ravintomme kautta. Nämä välttämättömät aminohapot ovat: arginiini (vain lapsille välttämätön), histidiini (vain lapsille välttämätön), isoleusiini, leusiini, lysiini, metioniini, fenyylialaniini, treoniini, tryptofaani ja valiini.

Maksan tuottamat noin 80% aminohapoistamme ovat mm: alaniini, asparagiini, asparagiinihappo, kysteiini, glutamiinihappo, glutamiini, glysiini, ornitiini, proliini, seriini, tauriini ja tyrosiini.

Aminohappojen toiminta on keskenään toisistaan riippuvaista ja niiden tasainen saanti on tarpeen täysipainoisen kehon toimintojen ylläpitämiseksi. Aminohappojen vajaus ruokavaliossa voi vaikuttaa terveyteen negatiivisesti aivan kuten muutkin stressitekijät kuten huumeiden käyttö, ikääntyminen, infektiot jne.

Kehon syntetisoidessa proteiineja, sivutuotteena maksaan syntyy ammoniakkia ja ruokavalion sisältäessä liian suuren määrän proteiinia voi maksaan syntyä myös turhan paljon ammoniakkia, minkä pois huuhtelemiseksi maksa ja munuaiset joutuvat ylimääräisen stressin tilaan.

Aminohappolisiä on saatavilla erilaisia, mutta ne voidaan pääsääntöisesti jakaa kolmeen ryhmään: eläinproteiiniperäiset, hiivaperäiset ja kasviproteiiniperäiset. Useimpia aminohappoja tavataan kahdessa muodossa, paitsi glysiiniä, joka on L- tai D-muotoa. Kirjaimet tarkoittavat aminohapon kierteen suuntaa, missä D on oikealle kääntyvä ja L peilikuvana vasemmalle vääntyvä aminohappotyyppi. Ihmisten aminohapot ovat L-tyyppiä ja siksi monet suosivat omassa käytössää L-tyypin aminohappolisiä.

HISTIDIINI (lapsille välttämätön)

Histidiini on histamiinin esiaste. Immuunipuolustuksemme solut vapauttavat histamiinia allergisen reaktion aikana.

Histidiiniä tarvitaan solukudoksen kasvuun ja korjaamiseen ja hermopäätteitä suojaavan myeliinin ylläpitämiseksi. Edelleen sitä tarvitaan sekä puna-, että valkosolujen tuotannossa ja se suojaa kehoa säteilyltä poistamalla raskasmetalleja kehostamme.

Mahalaukussa histidiini on hyödyllinen mahahappojen tuotannossa ja niiden puutteesta tai närästyksestä kärsivien ihmisten voisi olla eduksi nauttia tätä ravinnetta.

Puutteen oireet

Ei tiedossa, mutta on raportoitu orgasmin keston kasvua ja intensiivisempää seksuaalista nautintoa histidiinin nauttimisen yhteydessä.


ARGINIINI

Arginiini on erittäin suureksi eduksi immuunijärjestelmän tukemisessa ja se sekä aktivoi sitä, että kasvattaa kateenkorvan kokoa. Kateenkorvahan on vastuussa t-lymfasolujen tuotannosta, jotka solut avittavat immuunipuolustuksessa. Tästä syystä saattaa olla eduksi, että AIDSiin sairastuneet ja muihin vastaaviin pahanlaatuisiin immuunivastetta heikentääviin sairauksiin sairastuneet yksilöt nauttisivat arginiinia.

Haimassa sitä käytetään insuliinin vapauttamiseen ja aivolisäkkeessä se on ainesosana kasvuhormonin tuotannossa. Se on osana seksuaalisuutta stimuloivissa tuotteissa, sillä sitä käytettäessä on raportoitu pidempikestoisista ja voimakkaammista orgasmeista, kuin ennen arginiinin käytön aloitusta.

Arginiini on myös tärkeä maksan hyvinvoinnille ja se auttaa neutralisoimaan maksassa olevaa ammoniakkia samalla kun se on myös mukana ihon ja tukikudosten synnyssä. Siksi se on tärkeä osanen kudoksen paranemista ja muodostumista sekä kollageenin muodostumisessa ja uusien luiden sekä jänteiden rakentamisessa.

Arginiinia löytyy siemennesteestä ja L-arginiinia käytetään miesten seksuaalisen terveyden ja steriliyden hoidossa.

Arginiini on tarpeen lihasten metabolismissa sen typen tasapainon ylläpitämisessä ja painonhallinnassa sillä se helpottaa lihasmassan kasvua samalla kun se laskee kehon rasvan määrää.

Puutteen oireet

Harvinaisia, mutta indikaatiot voivat olla heikentynyt insuliinin tuotanto ja hiusten lähteminen.

ASPARAGIINIHAPPO

Se on ensiarvoisen tärkeä muiden aminohappojen synnyn metabolismissa. Siitä muodostuvat aminohapot sisältävät mm asparagiinin, arginiinin, lysiinin, metioniinin, treoniinin, isoleusiinin ja monia nukleotideja.

Asparagiinihappoa tarvitaan kestävyyteen, aivoihin, normaaliterveyteen ja se auttaa maksaa ylimääräisen ammoniakin sekä muiden toksiinien poistossa verenkierrosta. Se on myös erittäin tärkeä RNA:n ja DNA:n ja immunoglobuliinin sekä vasta-ainesynteesin kannalta.

Puutteen oireet

Oireisiin saattaa kuulua väsymys ja masennus.

TREONIINI

Sitä tarvitaan hyvän proteiinitasapainon ylläpitämiseen ja kollageenin sekä elastiinin tuotannon apuna.

Se on myös mukana maksan toiminnassa (sisältäen rasvamaksan vastaisen kamppailun), asparagiinihapon ja metioniin kanssa se on mukana lipotrooppisissa toiminnoissa ja se osallistuu immuunijärjestelmän avustamiseen tuottamalla vasta-aineita ja edesauttamalla kateenkorvan kasvua ja aktiivisuutta.

Muut ravintoaineet imeytyvät paremmin kun verenkierrossa on mukana treoniiniä ja sitä on käytetty osana mielenterveydellisisää hoidoissa.

Puutteen oireet

Se on isoleusiinin esiaste ja puutos saattaa johtaa ärtyneisyyteen ja yleisesti vaikeaan persoonallisuuteen.

LYSIINI

Sitä tarvitaan lasten kasvuun ja luiden muodostukseen, kalsiumin imeytymisen edistämiseen ja oikean typpitasapainon ylläpitämiseen kehossamma sekä rasvattoman kehon massan ylläpitämiseen. Edelleen sitä tarvitaan vasta-aineiden, hormonien, entsyymien ja kollageenin muodostukseen sekä kudoksen korjaamiseen.

Koska lysiini auttaa lihasproteiinien muodostuksessa, se on eduksi potilaille, jotka toipuvat vammoista ja leikkauksista ja saattaisi olla avuksi käyttää lysiiniä terveiden verisolujen ylläpitämisessä. Lysiini näyttäisi myös auttavan herpeksen ja huuliherpeksen vastaisessa kamppailussa.

Puutteen oireet

Vaikkakin lysiinin puutostila on harvinainen sillä sitä löytyy niin monien ruoka-aineiden proteiineissa, oireisiin voi sisältyä anemia, entsyymiepätasapainotila, energianpuute, hiusten lähtö, punaiset silmät, painonlähtö, hidastunut kasvu ja ongelmat suvunlisäyksessä sekä huono ruokahalu ja huono keskittymiskyky.

GLUTAMIINIHAPPO

Se on tärkeä hermoimpulssia auttava aine siinä missä se on myös tärkeä sokereiden ja rasvojen metabolismissa.

Se auttaa kaliumin kulkeutumista aivojen ja verenkierron välillä vaikkakaan se ei itse ylitä tätä rajaa kovinkaan helposti. On myös lupausta neurologisten tilojen korjaamisesta tulevaisuudessa sen avulla samaten kuin umpisuolen, parkinsonin taudin, epilepsian ja monien muiden hoidossa.


Glutamiinihappoa voidaan käyttää polttoaineena aivoille ja se kykenee kiinnittymään typpiatomeihin glutamiinin muodostusprosessissa ja tämä prosessi autaa ammoniakin poistossa kehosta. Tämä tapa on myös ainoa millä aivot kykenevät poistamaan ammoniakkia.

Eturauhasen tuottama neste sisältää myös glutamiinihappoa ja sillä saattaa olla vaikutusta normaaliin eturauhasen toimintaan.

ALANIINI

Sitä tarvitaan glukoosin ja tryptofaanin metabolismiin ja beta-alaniini on B5-vitamiinin (pantoteenihappo) ja koentsyymi-A:n esiaste. Rotilla sillä on osoitettu olevan kolesterolia laskeva vaikutus.

Epstein Barr -tautiin sairastuneilla potilailla ja krooniseen väsymystilaan sairastuneilla on mitattu liian korkeita alaniininmääriä samalla kun heillä on ollut tyrosiinin ja fenyylialaniinin vajaus.

Puutteen oireet

Ei tiedossa

Klorella tosi läheltä

Chlorella - painonhallinnan ja -pudotuksen perusta

Ylipaino on yksi tämän päivän länsimaiden suurimpia terveysongelmia. Onneksi se on myös yksi helpoimmin korjattavissa olevia.

Kun kehon toiminnot ovat tasapainossa ja kun ravinnon saanti sekä kuonanpoisto ovat kunnossa, keho osaa luontaisesti palata omaan ihannepainoonsa. Myöskin ruoan tarve ilmenee tasolla, joka ylläpitää tätä tasapainoa.

Valitettavasti tämä luonnollinen toimintamalli joutuu liian usein epätasapainoon teollisesti tuotetun ruoan vuoksi,  joka muuten tänä päivänä yhä enenevässä määrin on Suomessakin suurin kalorimäärien lähde ravinnossamme. Ravintoarvoltaan tyhjien sokereiden, rasvojen, valkeiden jauhojen ja denaturoitujen ruokien kalorimäärät eivät yksinkertaisesti annan kehollemme niitä ravinteita, joita se tarvitsee optimaaliseen terveyteensä.

Monissa ihmisissä tämä ravinteiden puute johtaa tarpeeseen syödä lisää ruokaa, mikä puolestaan voi johtaa liikasyöntiin. Ylensyönnin vaikutukset ovat moninaiset: pitkälle jalostetuista ruoista koostuva ravinto johtaa usein hitaaseen ruoansulatukseen, turvotukseen ja myrkkyjen kerääntymiseen ruoansulatuskanavaan.

Tämä puolestaan estää vitamiinien ja ruoan muiden vitaaliaineiden normaalin keräämisen ja tämä osaltaan johtaa vieläkin suurempaan haluun syödä lisää ja siis ylensyödä.

Syntyy vaikeasti katkaistava noidankehä, jonka moni laihduttaja tunnistaa. 

Chlorella-tabletit eivät ole mitään ihmepillereitä, jotka estävät ruokahalua. Niiden teho perustuu niiden kykyyn palauttaa kehon normaali tasapaino, jotta todellinen ja kestävä muutos painoon ja terveyteen saadaan luotua. Näin Chlorella voidaan ottaa terveelliseksi ja tehokkaaksi osaksi mitä tahansa tasapainoista painonpudotusohjelmaa.

Kun suolisto puhdistuu ja toimii kunnolla ja kun liika-aineet, jotka ovat turvotuksen syynä on poistettu, ruoansulatuselimistö voi jälleen kerran toimia normaalisti ja todellinen siirtymä kohti pysyvää painonlaskua voi tapahtua.

Tohtorit Saito ja Okanao ovat todenneet, että Chlorella itse asiassa stimuloi peristaltiikkaa, joka seikka johtaa nopeaan ja terveeseen ruoansulatukseen. Mielenkiintoista kyllä, tohtori Bernard Jensen raportoi klorofyllillä olevan tämä vaikutus.

Voi siis olla, että juuri Chlorellan korkea klorofyllipitoisuus on tämä stimulaation aiheuttaja. Chlorellan klorofylli ruokkii vatsan hyviä bakteereita ja on myös tunnettu seikka, että klorofylli on hyvä vatsahappojen neutralisoija. 

Isoäiti San Franciscosta kirjoittaa: ”Olen 73-vuotias ja minulla on aina ollut vaikeuksia ruoansulatukseni kanssa ja olen lisäksi kärsinyt vaikeasta ummetuksesta. Nyt kun nautin Chlorellaa säännöllisesti, en enää kärsi näistä ongelmista. Olen myös saanut reippaasti lisää energiaa ja olen laihtunut useita kiloja siinä sivussa.”

Eittämättä yksi suuri syy Chlorellan tehokkuuteen painonpudotuksessa on sen vaikutus peristaltiikkaamme. Hidas ruoansulatus on usein syynä painon kasvuun ja lopulta liikalihavuuteen. Siihen asti, kun tuo hidas sulatus on saatu selvitettyä ja tilanne korjattua, ei painonpudotus voi olla pysyvää.

Kun taas ruoansulatuksemme toimii kunnolla, keho voi tehokkaasti poistaa ylimääräiset ja siis epähaluttuun painonkasvuun vaikuttavat aineet. Chlorella vaikuttaa välittömästi ja positiivisesti peristalttiseen toimintoon suolistossamme ja näin muodoin puhdistuminen alkaa myös välittömästi ja juuri tämä puhdistuminen on olennaisen tärkeä edellytys painon pysymiselle kurissa.

Lisäksi, ja tämä on todella tärkeätä huomata, Chlorella on itsessään ravinnetta ja siitä saadut ravinteet ovat juuri niitä, joita kehomme tarvitsee. Chlorellaa nautittaessa saavutetaan pikku hiljaa tilanne, jossa ei siis tule tarvetta ahmia aina vain enemmän ravintoa, koska kehomme saa kaiken tarvitsemansa. ”Syöpöttelyltä” häviää siis syy.

Viimeisen 25 vuoden aikana miljoonat ihmiset kautta maapallon (lapset mukaan lukien) ovat saaneet apua Chlorellasta. Tohtori Yoshio Yamagishi, joka on Tokion kliinisen sairaalan johtaja, suoritti jo 1961 tutkimuksen lapsilla, jotka eivät sietäneet äidinmaidonvastiketta. Jotkut laosista olivat jopa saaneet allergian siitä. Kun normaali vastike korvattiin sellaisella, jossa oli mukana Chlorellaa, lasten ruoansulatus muuttui normaaliksi ja vaivattomaksi. Täten voitiin todentaa, että Chlorella on turvallista ja helposti sulavaa jopa kaikkein hauraimmille meistä.

Chlorellan ainesosat myös parantavat koko ruoansulatuksellista prosessia. Vatsa, joka tunnustetaan kehomme ”voimalaitokseksi”, hyötyy Chlorellan säännöllisestä käytöstä. Korkeampi energiataso ja parantunut terveydentaso ovat vain kaksi niistä monista eduista, joita säännöllisellä käytöllä on saavutettavissa itse kunkin elämässä.

Monet ihmiset ovat saaneet apua painonpudotuksessaan ja eräs tunnettu ja palkittu televisiotuottaja kirjoitti: ”Olin noin 50 kiloa ylipainoinen ja vaikka olin kokeillut useita eri laihdutuskuureja, en koskaan onnistunut laihtumaan. Mutta, kun aloin sisällyttää päivittäiseen ruokavaliooni noin 6 grammaa Chlorellaa (noin 24 tablettia, eli kaksinkertainen päiväannos) huomasin välittömän muutoksen. Vuoden käytön jälkeen olin laihtunut yli 50 kiloa. Äidilläni oli vastaavia ongelmia ja hänkin saavutti erinomaisia tuloksia Chlorellalla ja luontaisravinnolla.”

Koska Chlorella toimii palauttamalla kehon normaalin tasapainon, se antaa jo itsessään monia etuja kaikille, jotka haluavat kasvattaa lihasmassaansa ja rakentaa kehoaan. Heille, jotka ovat heikkoja ja hentorakenteisia, Chlorella on mitä mainioin ravinnon lisä auttamaan heitä saamaan takaisin voimansa ja lisäenergiaa kehonsa jälleenrakentamiseen ja voimiensa takaisin saamiseen.

Miten Chlorellaa käytetään osana painonpudotusohjelmaa

Chlorellaa voi käyttää tehokkaana osana mitä tahansa tasapainoista painonpudotusohjelmaa.

Johtuen Chlorellan puhdistavista ominaisuuksista, muutoksia voi seurata jopa ilman ruokavaliomuutoksia. Koska Chlorella on täyttä ravintoa, se ei vähennä ruokahalua. Ennemminkin se tyydyttää ruokahalun samalla, kun se antaa energiaa ja hyvinvointia, jotka ovat hyvän ja tasapainoisen ruokavalion seurausta.

Monet Chlorella käyttävät ihmiset huomaavat yksinkertaisesti menettävänsä halunsa syödä ylimääräisiä välipaloja ja herkkuja, eivätkä edes kaipaa niitä.

On olemassa satoja laihdutusohjelmia ja lähes yhtä monta teoriaa laihtumisesta. Useimpien laihduttajien oma kokemus on se, että tiukat ruokavaliot eivät useimmiten toimi pysyvästi. Kun laihdutusjakso on ohi, vanhat, alun perinkin lihomiseen johtaneet syömistavat pääsevät taas valloille.

Todellisuudessa on tarpeen luoda pitkäkestoinen ja nautinnollinen, mutta kuitenkin terveellinen syömistottumus.

Hyvän päivittäisen ruokavalion tulee sisältää paljon kokoruokaa, joka on prosessoimatonta. Tällaisia ovat kokojyväleivät, salaatit ja tuoreet hedelmät. Erityisen terveellistä on itse jauhaa jyvät tuoreeltaan käytettäväksi.

Näitä nauttimalla laihduttaja syö aivan itsestään vähemmän sokeria, makeita leivonnaisia ja raskaita ruokia kuten lihaa. Samalla kun löydämme laajemman valikoiman luonnon luonnollisesti meille tarjoamia ruokia ja niiden makuja, myös himomme ahmia ”roskaruokaa” häviää aivan luonnollisesti ja itsestään. Luonnollisia ruoka-aineita sisältävä ruokavalio tapaa palauttaa kehon luonnollisen tasapainotilan, mikä itsessään johtaa pysyvään painon hallintaan ja taspainoon. Chlorellan teho toimia luonnollisten ravintojen kanssa nopeuttaa tätä prosessia.

Chlorella ja nälän tunteen kontrollointi

Paljon on kirjoitettu aivan viime aikoina fenyylialaniini-nimisen aminohapon kyvystä vaikuttaa aivojen ruokahalukeskukseen. Eräässä hiljattaisessa artikkelissa itse asiassa yhdistettiin Spirulinan suuri fenyylialaniinipitoisuus ja sen kyky auttaa painonpudotuksessa. Chlorella on jopa hieman korkeampi fenyylialaniinipitoisuus kuin Spiruliinassa. Tutkimukset ovat kuitenkin vielä kesken, joten lopullista tuomiota asiassa ei ole.

Tuleepa tutkimusten lopullinen tulos olemaan mikä tahansa, olisi silti väärin keskittyä Chlorellan ominaisuuteen ”ihmepillerinä”. Mitään ihmelaihdutuslääkkeitä ei ole olemassakaan, vaikka monet valmistajat toisin väittävätkin.

Chlorella tekee kehollesi ihmeitä juuri auttamalla kehoasi toimimaan paremmin ja luonnollisemmin. Kun kehon oma ja luonnollinen elinvoima pääsee vauhtiin, osaa keho itse huolehtia itsestään. Myös sinun kehosi!

Chlorella - Hyvä nukleotidien lähde

Chlorellasta saat tärkeitä ravinteita, joita aivosolusi tarvitsevat muistisi ylläpitämiseksi

Ihmisen aivoissa on korkein kehon RNA-pitoisuus. Tämä nukleiinihappo on elintärkeä oppimiselle ja muistamiselle. Aivoilla on rajoitettu kyky muodostaa nukleotiideja, jotka yhdistetään solujen avulla luomaan RNA:ta. Ja tilanne on ikääntymisen myötä vieläkin heikompi, sillä kokonaisuutena kykymme tuottaa RNA:ta heikkenee ikääntyessämme.

Ruokavalion tukeminen luontaisilla nukleotidejä sisältävillä ravintolisillä voivat aikaansaada aivojesi terveyden ylläpitämiseksi tarvitun rungon. Itse asiassa tutkimukset osoittavat, että ne voivat myös parantaa muistiasi. Ikääntyneillä hiirillä on "selkeästi korkeampi" kyky pitää muistissa näitä ravintolisiä syötyään, kuin mitä verrokkiryhmässä oli, joka ei siis saanut näitä ravintolisiä. Nämä tulokset saivat tukijat uskomaan, että nukleotideja vähän sisältävä ravinto saattaa olla tekijä ikääntymisen myötä ilmenevässä muistin heikkenemisessä. Chlorella on erityisen hyvä nukleotidilähde ja chlorella-uute on pitoisuuslistojen "huipulla".

Vuonna 1990, Critical Care Medicine julkisti tutkimuksen, jossa tutkijat totesivat "viimeaikaisten tutkimusten valossa on uskottavaa, että ruokavaliossa tarvitaan nukleotideja normaalin immuunivasteen ylläpitämiseksi" ja että "RNA:n ja pyramidiinien (nukleotideja) lisääminen näyttäisi olevan kriittisen tärkeätä."

Myöskin tutkijat lainasivat kahta muuta tutkimusta, missä arginiina ja rasvahapot tukevat immuunipuolustusta. Yhteenvetona todettiin, että RNA, arginiini ja rasvahapot tarvitaan yhdessä parantamaan immuunipuolustusta aliravituissa koeyksilöissä.
Huomaathan : Kolme grammaa chlorellaa (suosittelemamme päiväannos) sisältää 109mg arginiinia. Lisäksi Paul Pitchford kirjassaan "Healing with Whole Foods" toteaa, että chlorella sisältää enemmän rasvahappoja, kuin kumpikaan cyanobakteereista: spirulina tai sini-vihreä levä (blue-green algae).

"Chlorella on mahtava ravintolisä ja se toimii parhaiten ja nopeimmin, kun se yhdistetään oikein tasapainotettuun ja suhteutettuun ravintoon... Yleensä huomaamme, ettei normaali henkilö saa tarpeeksi vihreitä vihanneksia ruokavaliossaan ja siksi chlorella auttaa tasapainottamaan tilanteen.

Normaalilla ihmisellä saattaa olla riittämätön ulosteiden poisto ja chlorella auttaa siinä. Keskivertonaisella ei ole tarpeeksi rautaa tai kalsiumia, erityisesti 40 ikävuoden jälkeen ja molempien pitoisuus chlorellassa on korkea. Keskivertohenkilön keho ei korjaa ja tuota uutta solukkoa tarpeeksi nopeasti ja chlorella auttaa nopeuttamaan tuota. Tässä on joitain syitä miksi chlorellalla on niin positiivinen vaikutus terveyteemme."

"Chlorella, Jewel of the Far East" Bernard Jensen, D.O., Ph.D.

"Chlorellassa löytyvät kaikki kahdeksan välttämätöntä aminohappoa, proteiinien rakennusaineet. Sen aminohappopitoisuus on verrattavissa eläinperäisen proteiiniin, paitsi että siinä on hiukan vähemmän methioniiniä.

Siinä on mahtavat määrät C-vitamiinia, beetakaroteenia (provitamin A), B1, B2, B6, B12, niasiinia, pantotheenihappoa, foolihappoa, biotiinia, choliinia, inositoolia, PABA:a, E-vitamiinia ja K-vitamiinia.

Sen mineraalipitoisuuksiin sisäältyvät fosfori, magnesium, kupari, sinkki, jodi, ja koboltti sekä kalium. Se on myös rasvahappojen lähde, seikka joka on tärkeä mikrobien kasvulle."

"Chlorella - Natural Medicinal Algae" Dr David Steenblock, BS, M.Sc, DO

Chlorellassa yhdistyvät mineraalit, vitamiinit, entsyymit ja aminohapot ovat kaikki mitä ihminen tarvitsee hyvän terveyden pohjaksi.

Featherstone uskoo, että nämä kaikki saadaan chlorellasta paljon helpommin, kuin ottamalla valtavat määrät vitämiineja ja mineraaleja - joista suurin osa läpäisee vain elimistön. Hän tuntee myös muita levätyyppeja, jotka kaikki ovat sinänsä hyviä, mutta on sitä mieltä, että chlorella on niistä paras.

"Chlorella" -erityisnumero lehdestä Health World Magazine 1989

Kuinka chlorellaa nautitaan

Aikuiselle suositeltava annos on 12 puristetta päivittäin. Jos terveydentilasi sitä edellyttää, voit huoletta lisätä tuota määrää huomattavastikin. Jos vaikkapa huomaat nuhan tai flunssan oireita itsessäsi, ota lisää. Jos olosi tuntuu voipuneelta ja väsyneeltä, ota lisää. Voit turvallisin mielin lisätä suosituksen 12:sta puristeesta sen mukaan, mitä itse koet sopivaksi. Muistathan, että chlorella on itse asiassa ravintoa, ei ravintolisä ja siksi sen nauttiminen suurinakin määrinä on aikuiselle turvallista. Kun nostat päiväannosta, tarkkaile olotilaasi ja mikäli huomaat vaikkapa puhdistumisen muassaan tuomia negatiivisia oireita, tiputa annosta vaikkapa viikoksi ja lisää sitten takaisin korkeammalle tasolle.

Laihduttamiseen Chlorellaa käyttäessäsi muista terveen ruokavalion tärkeys. Voit siis huoletta syödä Chlorellaa vaikkapa 20 puristetta päivässä tai enemmänkin, mutta salaattien ja muiden terveellisten ruokien syömistä ei pidä korvata Chlorellalla.

Lapsille ohjenuorana on yksi tabletti per ikävuosi per päivä. Siispä viisivuotias ottaisi viisi tablettia päivittäin ja yhdeksänvuotias ottaisi yhdeksän tablettia.

Muistathan myös sen, että se mikä on sinulle hyväksi voi olla myös eläimellesikin edullista. Näin on myös Chlorellan suhteen. Voit huoletta antaa kookkaille koirille noin kuusi puristetta päivittäin ja kissoille noin neljä, hamstereille ja marsuille kaksi ja muille eläimille näiden koko-ohjenuorien mukaisesti.

Kuinka pian chlorella auttaa

Jokainen, joka nauttii chlorellaa, tahtoo välittömiä tuloksia. On tietysti mahdollista, että hyvällä onnella juuri sinun kohdallasi voi tapahtua selkeä terveydentilan koheneminen jo parissa päivässä Chlorellan nauttimisen aloitettuasi. Useimmat ihmiset tarvitsevat kuitenkin hiukan pidemmän aikaa, jotta vaikutukset alkaisivat tuntua. Useimmiten selkeä muutos tulee havaittavaksi noin kolmen tai kuuden kuukauden kuluessa kuurin aloittamisesta, mutta on heitäkin, jotka huomaavat tehon vasta puolenkin vuoden kuluttua.

Tietyt oireet reagoivat chlorellaan nopeasti: ummetus ja pahan hajuinen hengitys paranevat usein jopa muutamassa päivässä.

On tietenkin itsestään selvää, että Chlorellan edut havaitaksesi sinun tulee nauttia sitä säännöllisesti ja päivittäin. Jotkut käyttäjät ovat olettaneet uuden terveystilansa pysyväksi ja ovat lopettaneet levän käytön. Sitten muutaman kuukauden kuluttua, alettuaan taas käyttää chlorellaa, ovat huomanneet tilansa jälleen parantuneen.

Chlorella - se auttaa ruuansulatukseen, pahanhajuiseen hengitykseen ja närästykseen

Eihän siitä kukaan tahdo puhua, mutta hyvän terveyden perusta on suolisto. Kun suolistomme on puhdas ja aktiivinen, se käsittelee ripeästi kuona-aineet ja poistaa ne. Mutta kun suolistomme on hidas, se täyttyy nyrkyistä, jotka enne pitkää vuotavat verenkiertoomme ja leviävät siten koko kehoomme.

Ei varoituksia ennen kuin on liian myöhäistä

Joskus kehomme viestittää, että suolistossamme on jotain vikaa. Voit kokea kovia ilmavaivoja, närästystä, ripulointia tai kramppeja, mutta useinkaan mitään merkkejä ei ilmaannu ennen kuin on liian myöhäistä ja jokin vakava sairaus pääsee iskemään. Syy tähän on selvä: suolistosta puuttuu kosketusherkät hermot, jotka voisivat varoittaa pinnan alla kuplivasta vaivasta.

Hyvän terveyden säilyttämiseksi tarvitaan siis puhdas suolisto! On varmistettava, että kuona-aineet poistetaan ripeasti sen sijaan, että ne velloisivat suolistossamme ja mätänisivät sekä leviäisivät verenkiertoomme. Chlorellakaan ei kykene muuttamaan suolistoamme yhdessä yössä, mutta säännöllisesti käytettynä se poistaa myrkylliset kertymät ja korjaa jo vioittuneet kudokset.

Chlorella pärjää paksusuolen terveyden hoidossa ja myrkynpoistossa. Joskus kehomme lähettää viestin että suolistossamme on ongelma. Voimme kokea ilmavaivoja, närästystä, ripulia, hidasta suolen toimintaa tai vaikkapa kramppeja. Usein keho ei kuitenkaan anna näitä varoituksia siitä yksinkertaisesta syystä, että suolistossamme ei ole kipua tuntevia hermoja, jotka voisivat varoittaa meitä piilevästä huolenaiheestamme.

Puhdas suolisto on terveyden perusta

Siksi terveyden ylläpitämiseksi me tarvitsemme puhtaan ja toimivan suoliston. On huolehdittava siitä, että kuona-aineet poistetaan ripeästi sen sijaan, että ne viipyisivät mätänemässä ja leviämässä verenkiertoomme. Chlorellakaan ei voi jälleenrakentaa myrkyttynyttä suolistoa aivan hetkessä, mutta säännöllisesti nautittuna, se poistaa myrkylliset kertymät ja se korjaa vioittunutta kudosta.

Chlorellassa oleva soluseinämäaines on erittäin tärkeä vaikutukseltaan sisuskaluillemme: sillä on kyky parantaa paksusuolen toimintaa, se edesauttaa aerobisten ystävällisten bakteereiden kasvua, ja soluseinämät poistavat myrkkyjä suolistostamme sekä parantavat peristaltiikkaamme.

Peristaltiikka on lihasten supistumistoiminta, joka kuljettaa ainekset suolistomme läpi. Tämä normaali toiminta estää ummetusta ja sillä on tärkeä osansa estää ulosteiden myrkyllisten ainesosien jälleenjoutumisesta takaisin verenkiertoon. Chlorellan kyky stimuloida edullisten bakteereiden kasvua sekä sen kyky kemikaalien myrkyllisyyden estämisessä tulee hyvään tarpeeseen ihmisillä, joilla on Candida albicans -infektio vaivanaan.

"Chlorella sisältää enemmän klorofylliä per gramma kuin mikään muu tunnettu kasvi... Vuonna 1944 Smith raportoi vesiluikoisten chlorella-johdannaisten antibakteerisista vaikutuksista...hän päätteli, että klorofylli toimii siten, että se tuottaa bakteereiden kasvulle epäedullisen ympäristön, eikä suinkaan vaikuta niihin suoraan.

Näiden johdannaisten kyky hidastaa anaerobisten bakteerien kasvua, viittaa hänen mielestään hapettumismekanismiin. Chlorellan soluseinämät imevät myrkkyjä suolistosta ja edesauttavat normaalia peristaltiikkaa sen lisäksi, että ne vaikuttavat anaerobisten bakteerien toimintaan.

Suolistomme (erityisesti ohutsuoli) on vuorattu lymfosyyttitilkuilla, jotka todennäköisesti stimuloituvat Chlorellan soluseinämän aineksesta kyvyssään tuhota vieraita hyökkääjiä, kuten anaerobisia bakteereita. Chlorella edesauttaa myös hyvien suolistobakteereiden (kuten lactobacillus) ja B12-vitamiiniä tuottavien bakteerien toimintaa."

Lähde: "Chlorella - Aurinkovoimalla toimiva super ravinnonlähde ja sen positiiviset ominaisuudet", William H. Lee,R.Ph., Ph.D. ja Michael Rosenbaum, MD

--

"Suolisto on kehon tärkein kuona-aineita poistava elin. Siihen vaikuttavat usein puutteellinen ravinto, kuitujen puute, harjoituken puute ja nykyaikaisen elämän stressi. Chlorella on osoittautunut erinomaiseksi puhdistajaksi ja vahvistavaksi ainekseksi koko ruuansulatukselle, joka kykenee joskus jopa palauttamaan laiskankin suoliston normaalin toiminnan.

Normaalissa suolessa on 400 – 500 lajia bakteereita, sieniä, hiivoja ja viruksia, jotka voi luokitella ystävällisiksi, eli keholle hyödyllisiksi tai ypäystävällisiksi, eli keholle haitallisiksi, esimerkiksi E.coli, jotka lisääntyvät voimakkaasti täyttääkseen jopa 85% suoliston florasta. Nämä lisäävät suoliston sisältöön oman lisänsä erittäin myrkyllisinä jätteinään, jotka täten nostavat suoliston myrkkypitoisuutta entisestään.

On ymmärrettävä, että vajaatoiminteinen ja myrkyllinen suolisto on indikaatio vaarallisesta tilanteesta. Chlorellassa on neljä tekijää, jotka nopeuttavat suoliston puhdistumista ja sen myrkkyjenpoistoa. Nämä neljä tekijää ovat klorofylli, chlorella kasvu-uute (CGF), proteiini ja kuitu, jotka kaikki toimivat yhdessä puhdistaakseen suoliston.

Chlorella klorofylli on luonnon tehokkain puhdistusaine. Kun se alkaa puhdistaa suolistoa, se samalla poistaa myrkkyjä maksasta ja verenkierrosta ja ruokkii keholle hyödyllistä floraa ja lievittää suoliseinämän tulehtuneita kudosta. CGF nopeuttaa suoliseinämän paranemista samalla kun chlorellassa oleva proteiini on heti tarjolla korjaamaan vaurioituneen kudoksen ja kun chorellassa niin runsaasti esiintyvä RNA osaltaan myös nopeuttaa paranemista."

Lähde: "Chlorella - luonnollinen lääkinnällinen levä", Dr David Steenblock,B.S.,M.Sc.,D.O.

--

"Klorofylli on legendaarisen tunnettu sen deodoranttiominaisuuksistaan ja niinpä sitä on jo kauan käytetty deodoranttina kainaloissa ja pahanhajuisen hengityksen kurissa pitämiseen. Pureskelemalla chlorellaa, siinä oleva klorofylli pääsee vapautumaan jo suussa täten puhdistaen sen tehokkaasti. Chlorellan pureskelulla on myös se lisäetu, että siten klorofylliä pääsee hampaiden ja ikenien väliin, mikä itsessään on suuri etu iensairauksista kärsiville."

Lähde:"Chlorella, Kaukoidän jalokivi", Dr Bernard Jensen,D.O.,Ph.D.

Muista, asut Suomessa ja EU:ssa ja siksi kaikki järkevä on kiellettyä, joten nämä artikkelit eivät ole terveydellisiä ohjeita, vaan silkkaa pohdintaa. Konsultoi aina lääkäriäsi terveydellisissä kysymyksissäsi.

Sivun alkuun