Valikkoon

Ota elämäsi omiin käsiisi

Miten maadoitut kotona perusvälineillä

Ihmisen maadoittaminen on terveysteko

Maadoittaminen tarkoittaa oman kehon sähköistä yhteyttä maahan. Se miksi tämän yhteyden säännöllinen ylläpitäminen on tärkeätä, on Clint Oberin mukaan tulehdusten estäminen. Ober nimittäin sanoo, että kaikki sairaudet ovat tulehdusten aikaansaannosta ja koska maadoittaminen estää tulehduksia, maadoittaminen estää siten sairauksia. Oberin mukaan on mahdotonta saada tulehdusta kun on maadoittunut.

Maadoittuminen sisälläkin on mahdollista

Sisällä maadoittuminen tehdään samalla tavalla kuin sähkölaitteille. Ensin talon sähköverkko vedetään maahan, siis ihan fyysinen paksu kuparijohto maahan syvälle upottaen. Sitten tuon sähköverkon maadoitettujen pistorasioitten maalinjasta voi vetää kuparijohtimen, jolla maadoittaa itsensä. Tällöin johdin pitää muistaa suojata yhden megaohmin vastuksella, jotta vahinkoja ei pääse tapahtumaan.
Maallikolle turvallisempi tapa on vetää erillinen maajohdin maahan upottaen ja sitten kytkeytyä siihen. Alla kuvissa neljä vaihetta miten sen voi tehdä.

Vedä maajohdin ulos ja upota se noin puoli metriä maahan

Vedä maajohdin ulos ja upota se noin puoli metriä maahan

Maajohtimen paksuus ei tässä yhteydessä ole kovin tärkeä, normaali 1,5 neliön tai 2,5 neliöinen johdin kelpaa. Elektronit liikkuvat riippumatta sen koosta tässä käytössä. Helpointa lienee harjateräksen pätkä työntää maahan.

Vedä johdin käyttöpaikalle

Vedä johdin käyttöpaikalle
Vedä kuparijohdinta maajohtimelta sisälle käyttöpaikalle. Tässä kuvakertomuksessa maadoitus tehtiin työpöytään koska siinä on helppo tehdä tietokonetöitä maadoitettuna.

Kytkinrima helpottaa monen johtimen kytkemistä

Alumiiniteippi maadoittaa

Alumiiniteippi maadoittaa ranteiden alla

Alumiiniteippi on hyvä ja johtava materiaali, jolla kytkeä itsensä kuparijohtimeen, jonka olet sisälle taloon vetänyt. Näppäimistön eteen laitettu teippi on luontainen paikka ranteiden koskea maadoitusraitaan. Sinänsä kämmenessä on parhaat maadoituspaikat siinä missä jalkapohjassakin, mutta tärkeintä on maadoittuminen ylipäätään.

Alla mainitussa kirjassa on lisätietoa maadoittumisesta suomenkielellä.

Kysymykseksi nousee siis miksi me emme maadoitu?

Ihmisen suurten keksintöjen joukossa oli nahkapohjaisten kenkien korvaaminen kumipohjaisilla kengillä. Täten aina 1950-luvulle asti kengissäkin kulkeva ihminen oli ulkona ollessaan sähköisessä yhteydessä maahan. Tämä kaikki muuttui kumipohjan tulon myötä. Nykyään ulkona ollessaan, ihminen ei kenkiä käyttäessään enää ole maadoittunut. Vain paljain jaloin ulkona ollessamme, tämä yhteys syntyy.

Maadoittuminen sopii ihmisellekin

Clint Oberin suuri oivallus oli tajuta, että ihmiselle on yhtä tärkätä maadoittua, kuin se on sähkölaitteiden häiriön estämiseksi. Ihminenkin vaatii yhteyden maahan.

Maayhteys nimittäin tuottaa ihmiskehoon käytännössä rajattoman määrän negatiivisesti varautuneita elektroneja, jotka puolestaan toimivat kehossamme tulehdusalueiden elektronipulan apuna. Tulehdus kuluttaa kehon kudoksen korjaamiseen elektroneja ja siksi niitä tarvitaan lisää jostain. Ilmainen ja helppo tapa on maayhteys.

Kirja maadoittamisesta suomeksi käännettynä

Ober, Sinatra & Zucker: Maadoittuminen - kaikkien aikojen tärkein terveyslöytö, 2. painos

Kirjan ovat kirjoittaneet kaapelitelevisioteollisuuden uranuurtaja Clinton Ober, kardiologi, kirjailija ja sähkölääketieteen asiantuntija Stephen Sinatra ja terveyskirjailija Martin Zucker.
Kirjan 2. painos on tarkistettu ja laajennettu. Se sisältää myös maadoittumisesta tehtyjen tieteellisten tutkimusten yhteenvetoja.

Ober, Clinton, Stephen Sinatra & Martin Zucker (2018). Maadoittuminen – kaikkien aikojen tärkein terveyslöytö. 2. tark. & laaj. p. Kurikka: Valmiixi. 304 s. Etukannen kuva: C. Gripenberg, takakannen kuva: P. Peltoniemi. ISBN 978-952-5965-33-9 (kuv.). UDK 615.8, YKL 59.4. Paino 430 g, pm-luokka 4. Ilmestymisaika 3/2018.
tilaa kustantajalta suoraan

Sivun alkuun